Történetek

Máté, 10 éves - 5 éves korában diagnosztizálták Burkitt-Lymphomával

Sziasztok, Máté vagyok és meggyógyultam! A betegségem egy hasfájással indult még 2017. augusztusában, akkor majdnem 5 éves voltam. A betegségem Burkitt-Lymphoma volt, ez egy nyirokrendszeri rosszindulatú daganat.

A Tűzoltó utcai kórházban kaptam a kezeléseket, ez egészen pontosan 5 kemoterápiás blokkot jelentett. Sajnos a hajam kihullott és sokszor elég rosszul voltam, de a doktor nénik, doktorbácsik és a nővérkék megnyugtattak, hogy ez a gyógyszerek miatt van, a hajam majd idővel visszanő és bíztattak, hogy ez szükséges ahhoz, hogy meggyógyulhassak. 

Végig nagyon kedvesek voltak velem. Voltam mr és pet ct vizsgálaton is, az mr vizsgálaton nagyon féltem a hangoktól, ezért régebben még elaltattak, hogy ne ijedjek meg annyira és végig mozdulatlan legyek. Ez talán 3 alkalommal történt, azóta ébren fekszem végig a vizsgálatot és egyáltalán nem félek. A legkedvesebb emlékem a kórházból, a kórházba kerülés után volt két héttel, pont ott kellett töltenünk a születésnapomat, reggel mire felébredtem, a kedvenc mesehőseim képeivel volt tele ragasztva a fal az ágyam mellett. Nagyon jólesett! 

Nekem most októberben volt 5 éve, hogy befejeztem a kezeléseket, hála a doktor néniknek és bácsiknak és a nővéreknek jól vagyok. Egy egyesületben focizom, hetente háromszor járok edzésre és hétvégén meccsünk van. Ha a betegségre gondolok, hogy mi történt, néha még elszomorodom, de jól vagyok és remélem, ez így is marad!