Történetek

A legnagyobb erő az együttérzésben, a személyes történetekben, a példákban, az egymáshoz fordulásban van.
Fogadjátok hát szeretettel az alábbi történeteket gyógyultaktól, érintett családtagoktól, orvosoktól határainkon innen és túlról!

Szívesen látjuk a ti történeteiteket is, kérjük, hogy az erintettekegyesulet@gmail.com e-mailcímre írjatok nekünk!

Sziasztok! András vagyok, 17 éves és 4 és fél éve gyógyultam ki a Ewing szarkómámból. Amikor beteg voltam, nagyon aggódtam és féltem, hogy milyen lesz az élet a gyógyulás után...

Tovább »

Mennyire élünk gyógyultan gyógyultként?

Keresztes Anita vagyok, a kislányomat, Dorkát 2012-ben diagnosztizálták neuroblastomával. Nagy küzdelem volt, de 2014. eleje óta tünetmentes, így sok éve gyógyultnak számítunk. 

Az elmúlt évek során egyértelművé vált számomra, hogy a hozzáállásom a gyermekkori daganatos betegségek félelmetes világához nem egészen szokványos, de ez talán nem is meglepő egy, a témában tevékenykedő Szülői Egyesület alelnökeként. Én ugyanis nem az itthon természetesnek tekinthető „meggyógyultunk, felejtsük el, és temessük mélyre az egészet!” pártján állok. 

Tovább »

És egyszer csak elvonul a vihar

A kisfiam, Giordano 2011 tavaszán még hatéves sem volt, mikor B típusú ALL-lel diagnosztizálták. A diagnózis természetesen cunamiként tarolta le az egész családot – különösen azért, mert egészen addig a napig semmi különleges tünetet nem észleltünk rajta. Hirtelen jött a heves láb- és hátfájás, amivel orvoshoz vittük, és álmunkban nem gondoltunk ilyen diagnózisra.

Tovább »

Sziasztok, Máté vagyok és meggyógyultam! A betegségem egy hasfájással indult még 2017. augusztusában, akkor majdnem 5 éves voltam. A betegségem Burkitt-Lymphoma volt, ez egy nyirokrendszeri rosszindulatú daganat.

Tovább »

Máté betegsége 2017. júliusában kezdődhetett, (ekkor nem egészen 5 éves volt), illetve addigra lett egyetlen tünete, az esti hasfájás, ami mindig vacsora után jelentkezett, azt gondoltuk, teleette magát. De nem lehetett erősebb fájdalom, mert amint ez a mondat elhangzott, ---fáj a hasam-, rá maximum kettő percre szaladt a kertben lévő trambulinba ugrálni.

Tovább »

17 éves koromban hirtelen egyre gyengébb lettem, néha már járni sem bírtam. Sápadt voltam, sokszor hiányoztam az iskolából, míg egyszer az egyik orvos már azelőtt aggódva tette fel a kérdést, hogy mi van velem, hogy egyáltalán leültem volna elé. Megérzett valamit, és kivizsgálásra küldött. Pár nap múlva közölték, hogy valamilyen gond van a véremmel, amivel hosszabban kell majd kezeljenek, de semmi több nem hangzott el. Nem gondoltam semmi súlyosra, nem is féltem.

Tovább »

Azt hittem, hogy az 5. záró vizsgálat után gyógyult leszek. 

Sajnos rá kellett jönnöm, hogy nem így lesz. Nem lettem sokkal jobban; ugyanúgy voltak akkor és jelenleg is vannak fájdalmaim. A vizsgálatok is nagyon nyomasztóak, de sajnos ebből a teherből se tudtam letenni. Tavaly nyár elején egy nagyon hosszú és fájdalmas kezelésnek néztem elébe.

Tovább »

Petar három és fél éves volt, mikor megkaptuk az ALL diagnózist 2009-ben. Annyi előzmény volt csak, hogy gyakran fájlalta a lábát, és láza volt. 

Nincs annál rosszabb, mint mikor meghallod ezt a mondatot: Az Ön gyermeke rákos. Az életünk soha nem lesz már ugyanolyan, érintettek vagyunk. ALL-lel élünk. Az első pillanattól, az első sokktól kezdve, amitől atomnyi darabjaidra hullassz, megváltozik az egész család élete. Mi elfogadtuk a tényeket és úgy döntöttünk, harcolni fogunk. Meg is lett az eredménye, 2010-ben befejeződtek Petar kezelései, azóta már csak kontrollokra járunk.

Tovább »

Sziasztok, az én nevem Dodó! 2010-ben születtem és kétéves koromban fedezték fel a daganatomat. Igazán nem is emlékszem rá, csak gondolom, hogy nagyon rossz volt. Látom, hogy mikor anyukámék azokat a képeket mutatják, sokszor dühös vagyok rajtuk. De azt is tudom, hogy úgy éreztem, hogy a kórház a második otthonom, hogy szerettem ott lenni, csak azt nem szerettem, amikor megszúrtak és amikor nem engedték, hogy ott legyenek velem a szüleim.

Tovább »

A nevem Ana, Romániában élek, és gyermekkori daganatos betegségből gyógyultam. Amikor vége lett a kezelésemnek, azt hittem, soha az életben nem lépem át többé kórházi osztály küszöbét, de rá kellett jönnöm, hogy tévedtem.

Tovább »

Sziasztok, a nevem Lorna! Sugárterapeutaként dolgozom Ljubljanában, az Onkológiai Intézetben, egész karrierem során gyermekek sugárkezelését terveztem. Emellett a gyermekkori daganatos betegségből gyógyultak utánkövetésével foglalkozom 30 éve.

Tovább »

7 éve tünetmentesek vagyunk!!! Milyen nagyszerű érzés!

Minden pillanatban szárnyalnom kellene a boldogságtól, igaz?

Aláírtam ám minden beleegyező nyilatkozatot. Kemoterápiához, sugárkezeléshez, műtéthez, immunterápiához. Elolvastam és tudatában voltam a rövid- és hosszútávú mellékhatásoknak, de tudtam, hogy csak így adhatok Evának esélyt, hogy életben maradjon. Ha a gyermeked élete a tét, nem gondolsz a késői mellékhatásokra – bármit megtettem volna akkoriban, hogy a kis csillagom mellettem maradjon. „Majd átkelünk a folyón, ha a partjára értünk” – gondoltam.

Tovább »